ZONGULDAK / EREĞLİ - Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARIMIZI 23 MAYIS 2017 TARİHİNDE PLANLANDIĞI GİBİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

İlçe Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve değerli amirlerimizin katılımıyla 4006 Tübitak bilim Fuarı´nı planladığımız gibi gerçekleştirdik.

Gün boyunca okulumuzu ziyaret eden velilerimiz, diğer okullardan gelen misafirlerimiz okulumuzda sergilenen projeleri incelediler. Her alanda değerli çalışmaları ile eğitimimize katkı sağlayan değerli öğretmenlerimize, sonsuz katkılarıyla öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kepez İzmirlioğulları Ortaokulunda Tübitak Bilim Fuarı Açıldı.

Bilim Fuarına , Kdz Ereğli kaymakamı Nazım MADENOĞLU,İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan KORKMAZ  Şube Müdürü İsmail AKSOY, Şube Müdürü Bahattin GİRGİN ve halk katıldı.

Fuar da bilim Araştırma projelerinin yanısıra Halk eğitim kurslarının el sanatları işçiliği sergisi resim sergisi teknoloği tasarım sergisi anasınıfları yıl sonu sergisi özel eğitim sınıfları sergisi yer aldı.

Okul müdürü İsmet KALIÇLI’nın açılış konuşmasını yaptığı bilim fuarında:’’TÜBİTAK ‘IN desteğiyle bu yıl 4.ncüsünü düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.’’ dedi

İlçe milli eğitim müdürü Numan KORKMAZ ‘’Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.’’ Dedi.

Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım MADENOĞLU: ‘’ Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Sevgili öğrenciler, her icat, merak ve sabır sonucunda bulunmuştur. Edison ampülü icat etmek için tam 10000 deney yapmıştır.sizler hazırlayıp heyecanla sergilediğiniz eserlerinizden dolayı siz geleceğin mucitlerine  ve rehberlik eden öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.’’dedi.

Daha sonra fuarın açılışını Kdz Ereğli kaymakamı Nazım MADENOĞLU,İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan KORKMAZ  Şube Müdürü İsmail AKSOY, Şube Müdürü Bahattin GİRGİN , Okul Müdürü İsmet KALIÇLI ile kurdele keserek birlikte yaptılar.

Kaymakam MADENOĞLU ve beraberindekiler sergilenen eserleri tek,tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar.

Fuar Abümü için Tıklayınız. Gün Boyu Fuar Fotoğrafları