ZONGULDAK / EREĞLİ - Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu

Mrt

Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz 18 Mart 1915'te İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazına gelmişti. Düşman kuvvetleri: “Türkler bu donanmayı gördüklerinde tabanlarını yağlar, arkalarına bile bakmadan kaçar giderler. Biz de 5 çayımızı İstanbul’a karşı içeriz.” demişlerdi. Umdukları gibi olmadı. Seyit Onbaşı’nın 215 kiloluk top mermisini sırtına alıp topun ağzına koyarak en büyük donanma gemilerinden olan Ocean (Oşın) zırhlısını batırması ve düşmanların büyük kayıplar vermesiyle geri çekildiler. Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denediler. İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda, Anzak ve diğer askeri güçler, 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başlamışlardır.  Cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk -Süngü tak- emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan “Ben size savaşmayı değil,  ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.” sözlerini söylemiştir.

Mrt

Her ülkenin altına sığındığı bir marş ve bayrak vardır. Ülkeler bu ikisi sayesinde ayakta kalır. Bizim milli marşımız da 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı'dır. Bize bu değerli eseri zorluklar altında sunan Mehmet Akif ERSOY'a bütün Türk milleti olarak saygı, sevgi ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Bir deprem ülkesi olan Türkiye, bu afete her an hazırlıklı olmalıdır. Öğrencilerimizde de bu bilinci oluşturmak ve olaki bu afete okulda yakalandığımızda ne yapacağımızı öğretmek için deprem tatbikatı gerçekleştirdik.

Mrt

Üst öğrenim kurumlarına geçiş sürecinde daha bilinçli kararlar veriilmesi adına okulumuzun 8. sınıf öğrencilerine lise tanıtım gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında; ilçemizde yer alan okullardan İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi, Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi, Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi ziyaret edildi. Etkinlik boyunca öğrencilerimize, okulların fiziksel olanakları gösterilerek okul atmosferi hakkında daha iyi bir fikir edinmeleri sağlandı. Ayrıca okulların sunduğu eğitim programları, sosyal etkinlikler, spor olanakları ve diğer fırsatlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Lise yıllarının gençlerin geleceklerini şekillendirdikleri bir dönem olduğunu hatırlatır,  öğrencilerimizin doğru tercihler yapmasını temenni ederiz.

"Be Healthy eTwinning Projesi "

“Holly Jolly Holiday” eTwinning Projesi